Sunday, September 30, 2018

Klimatizovane prostorije više nisu luksuz, nego potreba.



Povremeno treba rashladiti prostor u kome beba boravi, pod uslovom da je rashlađivanje indirektno, da se prostorija provetrava nekoliko puta dnevno i da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne bude veća od deset stepeni. Neophodno je redovno čišćenje i održavanje klima uređaja, naročito promena filtera.

Kako pravilno koristiti klima uređaj u prostoriji u kojoj boravi beba?



Ventilatori više štete nego što koriste, jer kovitlaju “nevidljivu” prašinu i isti topao vazduh. Nikako ne smeju da se usmere direktno u krevetić ili decu. Kod izrazito visokih temperatura, ako nema drugih rashlađivača, treba uključiti ventilator da duva. Ali, u suprotnom pravcu od mesta na kome se nalazi krevetić ili gde boravi beba.

Sa klimom ili bez nje, bebi treba davati dosta tečnosti ukoliko nije na majčinom mleku i štititi je od sunca i toplote, odnosno ne izlaziti napolje u vremenu od 10-17 časova sa njom.

A ŠTA KAŽU STRUČNJACI ZA KLIME !

KLIMA UREDJAJI I BEBE

Kao i svaki drugi uređaj i klima može biti i vrlo korisna a i štetna u zavisnosti dali se koristi pravilno ili nepravilno .Kao što nećete vašu bebu da vozite u autu bez auto nosiljke ili da vaše dete gleda crtani na metar od televizora isto tako nebi trebalo da npr klima uredjaj direktno duva u krevetac sa bebom ili da klima nije redovno servisirana pa se u njoj nakupilo dosta prljavštine ,grinja itd

Kao i svima nama isto tako i bebama ,starijim ljudima ,srčanim bolesnicima smeta letnja žega i sparina i svi bi da se lepo ugreju pred i u toku zime a ne da cvokoću od hladnoće

Sigurno već imate neko iskustvo ako još ne sa vašom bebom onda sa nekom od rodbine koliko se bebe leti pri vrućini unervoze i ne mogu mirno da spavaju a njihova nežna koža se ojede od vrućine i dobije osipe .Verovatno shvatate koliko je zgodno kada ujutru pri hladnim danima ugrejete sobu i beba može mirno da se igra i puzi po sobi a uveče pred kupanje tu istu sobu ugrejete na tempereturu optimalnu za kupanje .

Mnogo puta smo imali prilike da montiramo klime po vrtićima ,jaslicama, pedijatrijskim ordinacijama ,porodilištima čak i na odeljenjima za prevremeno rođenu decu.Ako su na takvim mestima ugradnju klime odobravali doktori koji su najstručniji za to zašto nebi ste i vi.

SVE OVO TREBA DA ZNATE : Kako preživeti letnje vrućine sa bebom?



Pri ugradnji i korišćenju klima kod beba treba se naravno pridržavati određenih pravila .

Klimu ne treba postaviti tako da direktno duva baš u dečiji krevetac. Ne treba praviti veliku razliku u temperaturi između spoljnje i unutrašnje -dovoljno je da klima skine par stepeni a samim tim će skinuti i veliki deo vlage u stanu što inače smeta svakom pa će se odmah lakše disati u stani i vi i vaša bebe ćete biti živahniji .

Klima uređaj sam po sebi nije štetan .Štetna je prašina koju klima navuče na sebe iz stana (to je prašina koja je inače tu prisutna u stanu a ne spolja ) .Zato klima uređaj treba redovno čistiti-servisirati,dezinfikovati ,prati filtere minimalno svake godine a ako su u pitanju dečje sobe i češće.

Klima uredja vrlo lako pomoću daljinskog možete podesiti i na koju temperaturu želite i u kom pravcu da duva i kojom brzinom da izduvava (moguće i vrlo tiho gotovo neprimetno strujanje vazduha ) PIŠE.  klimauredjaji.co.rs.

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget