Saturday, September 29, 2018

Pravila uvek moraju da postoje vi ste ti koji su glavi . Kako ih naučite u početku tako će vam i biti . Deca na prvo mesto pa sve ostalo !

Naglasite razliku između noći i dana – Možete početi sa ovim kada Vaša beba bude imala oko 2 nedelje. Pobrinite se da tokom dana ima svetlosti u kući, igrajte se sa Vašom bebom što više, potrudite se da beba bude aktivna i nemojte joj dati da spava dugo tokom dana. Kada dođe veče, potrudite se da u kući vlada mir, prigušite svetla i potrudite se da Vaša beba ne bude previše aktivna. Ovo će pomoći Vašoj bebi da nauči da je noć vreme za spavanje.
http://devetmeseci.net/odlican-recept-za-uspavljivanje-beba/
Uspostavite navike pred odlazak u krevet – Kada Vaša beba bude imala oko 2 meseca, ne bi bilo loše da počnete sa uvođenjem rutine opuštanja pred spavanje. Kupka, milovanje u tišini, priča pred spavanje ili uspavanka pomoći će Vašoj bebi da shvati da je došlo vreme za spavanje.
Pustite bebu da se sama uspava – Kada njihova beba napuni 8 nedelja, neki roditelji odluče da puste bebu da nauči da se sama uspava. Ovo može biti krupan korak, ali pokušajte da stavite bebu u krevetac kad joj se spava, ali je još budna. Ukoliko je navikla da je ljuljuškate ili da joj pričate, moguće je da će u početku Vaša beba plakati, ali ubrzo će naučiti da se umiri i biće joj lakše da opet zaspi kada se probudi noću.
http://devetmeseci.net/da-li-bebu-ostaviti-samu-kad-zaplace/
Potrebno je neko vreme dok se ne uspostavi bebin raspored spavanja, pa pokušajte da se ne sekirate ukoliko bude bilo potrebno više vremena nego što ste očekivali.

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget