Wednesday, October 17, 2018

Ako ste u potrazi za hranjivim jelom koje će vam pomoći da smršavite, a istodobno čuvati vaše zdravlje, onda je ova juha pravi izbor za vas.

juha

Namirnica koja je u velikoj mjeri zastupljena u Ayurvedi zahvaljujući brojnim blagotvornim svojstvima naziva se mungo grah. To je izrazito hranjiva mahunarka zelene boje.

Često se koristi za detoksikaciju organizma i sjajna je za probavu, a ako želite smršavjeti definitivno je morate imati na svom jelovniku. Naime, mungo grah ima nisku kalorijsku vrijednost, ali je iznimno bogata proteinima, antioksidantima, vlaknima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima.

U nastavku vam donosimo recept za zdravu i hranjivu ayurvedsku juhu od mungo graha koja će biti vaš saveznik u borbi protiv kilograma i istodobno će hraniti vaš organizam zdravim tvarima. Saznajte više o 3 tipa prehrane u Ayurvedi koje liječe sve bolesti.

SASTOJCI:

20 dag mungo graha
2 češnja češnjaka
1 žlica suncokretovog ulja
¼ šalice lišća korijandera
1 list lovora
1 mala žlica svježe naribanog đumbira
1 mala žlica garam masale
pola male žlice kurkume u prahu
pola male žlice sjemenki gorušice
3 žlice soka od limuna
PRIPREMA:

1. Operite mungo grah i namočite ga u vodi preko noći.

2. Ocijedite ga, prelijte s litrom vod, ubacite lovorov list i pustite da zavri. Zatim u grah dodajte zgnječeni češnjak, sol i kurkumu te ostavite da se ovi začini prokuhaju dvije-tri minute. Zatim dodajte sve preostale začine osim limunovog soka i kuhajte 40-ak minuta.

3. Na kraju u juhu dodajte limunov sok i poslužite je.

SAVJET:

U trgovinama sa zdravom hranom i bio proizvodima možete naći klasični mungo grah (zrna zelene boje) i mungo dal (zrna žute boje). Mungo dal zapravo su oljuštena zrna zelenog graha i nekima su lakše probavljiva te ukusnija, a ako njih koristite za juhu pripremajte je na isti način.

Izvor: zadovoljna

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget