Monday, October 15, 2018

Jedini način kojima bebe iskazuju ako im nešto smeta je plač. Ali postoji mnogo razloga zbog kojih bebe postaju nervozne i uznemirene. Lekari uglavnom daju sirupe, antibiotike i ostale lekove za lečenje raznih problema. Ali nije uvek neophodno to.
1
Postoji način na koji možemo smiriti bebe, a to je masiranje odredjenih zona na stopalima bebe.
Svaka zona na stopalu odgovara odredjenom organu i blagim pritiskom na odredjeni deo stopala možemo odredjeni deo tela osloboditi od bolova i nelagodnosti.
Refleksologija stopala je jako korisna i kod odraslih, ne samo kod dece. Ligamenti i misići stopala beba tek treba da se u potpunosti razviju, oni imaju tendenciju da budu mnogo otvoreniji prema blagom trljanju.
Slika- vodič za refleksologiju: 1. glava i zubi 2.sinusi 3.pluća 4.solarni pleksus 5.gornji abdomen 6.donji abdomen 7.karlica
Bebe često mogu različito reagovati na razne tipove refleksologija nego odrasli. Kada beba plače ili dozivi neki stepen nelagodnosti, obično trljamo ruke, noge i stomak, bez razmisljanja. Ovde ćemo objasniti zašto su ove metode rada tako dobre. Ideja je da se odredjene tačke na rukama i nogama upare sa odredjenim organima, kostima, i sistemima u organizmu.
1.Nožni prsti (ivice) odgovaraju glavi i zubima. Masiranje nožnih prstiju može biti naročito efikasno kad bebi počnu da izbijaju zubići.
1 s
2.Sinusi- nožni prsti- sredina prstiju odgovaraju bebinim sinusima. Ako beba tesko diše, nos je zapušen ili curi, masirajte sredinu bebinih nožnih prstiju.
2
3.Pluća- deo ispod prstiju odgovara plućima. I trlajanjem ovih delova pomaže kod prehlada i infekcija.
3
4.Solarni pleksus je kompleks nerava smestenih u abdomenu i ispod stomaka i masiranjem dela koji je prikazan na slici možete pomoći bebi da joj se smanje nelagodnosti sa stomakom, grčevima i disanjem.
4
5.Gornji abdomen– sredina stopala je za probleme gornjeg abdomena, naročito opstrukcija creva.
5
6.Donji abdomen– predeo pored pete je za donji abdomen, naročito za bebe koje imaju probleme sa zatvorima i gasovima.
6
7.Karlica– pete su za karlicu, za kukove i donji deo stomaka.
7
JAKO VAŽNO I KORISNO ZAR NE ? PODELITE OVO I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA
Preveli sa sajta littlethings.com

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget