Wednesday, October 17, 2018

Ukoliko niste sigurni da li vaš mališan ima dovoljno kilograma za njegov uzrast, pogledajte naš kalendar razvoja iz meseca u mesec, kao i predlog jelovnika u različitim fazama

napredovanje bebe

Održavanje normalne težine u prvoj godini detetovog života može biti teže nego što se čini. Beba može da odbija dojku, količina proizvedenog mleka može biti nedovoljna, a njegov kvalitet slab. Kada dođe vreme za čvrstu hranu, onda možete upasti u zamku da forsirate konzumiranje jedne grupe namirnica dok je druga zaspotavljena

Prvi mesec
Tokom prvih šest meseci, normalno je da se dete ugoji između 140 i 200 grama nedeljno, kao i da poraste oko 2,5 centimetra, ukoliko nemate probleme s hranjenjem. u ovom peroidu, dete bi trebalo da pije majčino ili adaptirano mleko, a ne postoji neki opšti obrazac za to koliko bi često u koje vreme trebalo hraniti bebu, ali eksperti ističu da je neki okvir između osam i dvanaest hranjenja dnevno, odnosno na dva do tri sata.
Drugi mesec
Dete bi trebalo da umereno povećava svoju telesnu masu svake nedelje. Ukoliko se brinete da vaša beba ne dobija dovoljno mleka i hranljivih materija, obratite se lekaru. Nikako ne uvodite čvrstu hranu ovako rano jer postoji način da se izborite sa svakim problemom i da vaša beba pravilno napreduje.

Treći mesec
U ovoj razvojnoj fazi, beba se više neće gojiti umereno, već treba očekivati da nedeljno dobije 170 grama!

Četvrti mesec
U ovom periodu beba pokazuje da je spremna za čvrstu hranu: ona sama podiže glavicu, može da sedi (uz malu maminu pomoć) i pokazuje interesovanje za ono što vi jedete. Uz majčino i (ili) adaptirano mleko, njenoj ishrani dodajte voće i povrće, a potom i žitarice. Imajte na umu da je važno postepeno uvođenje različitih grupa namirnica.

Peti mesec
Između petog i šestog meseca, dete bi trebalo da ima duplo više kilograma nego na rođenju.

PODELITE OVO I SA VAŠIM PRIJATELJIMA AKO VAM JE BIO OD KORISTI TEKST :* HVALA

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget