Monday, October 15, 2018

To su dani u kojima dete iznenadno razvojno i motorički napreduje, a kao posledica se javlja uznemirenost, promena u navikama spavanja i hranjenja kao i povećanje apetita.

skok u razvoju

Skokovi u razvoju obično traju nekoliko dana, pa se nakon toga rutina ponovo ustaljuje. Roditelji ne moraju da se brinu ako se dete ne razvija dovoljno brzo.
Odgadjanje u razvoju opisuje se kao nedostatak veština opšte zadatih za odredjeno doba deteta, ali važno je znati kako ona ipak nisu merodavna i ista za svu decu, naglašava Kori. Posebno je važno prilagoditi standarde ako je dete rodjeno prevremeno ili pati od tegoba koje mogu da uspore razvoj, ali individualne razlike u razvoju obično nestaju do četvrte godine života.
Studije pokazuju da nema dokaza da su deca koje se ranije razviju inteligentnija ili kasnije uspešnija u životu, pa poneki zastoj u razvoju ne treba da opterecuje roditelje.
Igre, rad i pesma mogu da podstaknu razvoj
Pravilne vežbe koje ce podstaći motoriku, kao i rad s detetom koji obuhvata imitiranje i što više pričanja detetu mogu da ubrzaju razvoj deteta. Igra, pesma, dovoljne količine sna i adekvatna ishrana, kao i ustaljeni dnevni ritam pomoći će detetu u njegovom razvoju i ukupnom zdravlju, piše 24 sata.
Detetov razvoj govora najviše je u zavisnosti od količine vremena posvećenog njemu i celokupnog okruženja u porodici. Bebe kojima roditelji posvećuju više vremena i s njim više razgovaraju su razgovorljivija. Igranje sa svojim rukicama i “brbljanje” često je najdraža zabava bebama.

PODELITE OVO I SA DRUGIM MAJKAMA :* HVALA

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget