Friday, October 19, 2018

Roditelji oprez dubak jeste zabavan , šaren divan ali i ne tako dobar za razvoj vašeg deteta.

dubak-beba

Šake i stopala su senzitivni organi preko kojih mozak dobija informaciju o kvalitetu predmeta ili podloge.Period kada roditelji stavljaju dete u hodalicu je obično osmi ili deveti  mesec, a to je period koji se zove druga fleksiona faza. Tada dete na ravnoj podlozi hvata stopala, stavlja u usta, okreće se sa leđa na stomak i obrnuto, uvežbava oslonac na tri tačke, bočni oslonac…

Kada ga stavimo u dubak, nadražaj koji dobija sa stopala, tera ga da refleksno ispruža noge, savija ih, stoji na prstima. Na taj način uči da se “gura” na sve strane, što zadovoljava njegovu želju za kretanjem, ali pritom ne dobija kvalitetne obrasce kao pripremu za hodanje.

U nekim zemljama naprimer Kanadi je to zabranjeno , čak nema ni u prodaji zato što bude veli broj povreda dece koji se dešavaju padom niz stepenice , prevrtanjem na glavu .

Razmislite dobro pre nego kupite dubak , dubak nije sigurnost mališanima . U dubku oni nemaju osećaj za hodanje jer realno oni sede u njemu i guraju se nogicama . Ja moju decu nisam stavljala , možda ćerkicu par puta ali sina ni jednom .

PODELITE OVO I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget