Saturday, October 20, 2018

Najraniji znaci trudnoće su:

Da li sam trudna-Pažljivo pratite svoje telo, jer ono vam sve govori

Otekle grudi. Kada progesteron počne da kruži telom kad je jaje oplodjeno , on pojačava dotok krvi tako da vam grudi nabujaju.

Grčevi u stomaku kao da ćete da dobijete menstruaciju a ne dobijate. To se dešava zato što se oplodjeno jaje pričvrstilo za zid materice.

Tackice. Mnoge žene imaju malo krvarenja kad tek zatrudne a misle da je to redovan ciklus. Krvarenje je slabije i bledje nego inače.

Umor. Na početku trudnoće uvek ste umorni i spava vam se. To je zbog toga što na početku trudnoće beba uzima vaše kalorije koje crpe vašu energiju.

Bradavice :postaju tamnije hormoni uzrokuju aktivnost melanocita tako da bradavice menjaju boju. Neke žene to uoče odmah, dok neke primete tek oko 10-te nedelje.

Mučnina :Jutarnje mučnine javljaju se kod 85% trudnica. Traju nekoliko nedelja.

Nadimanje :Ne možete da zakopčate farmerke? Progesteron dolazi do digestivnog trakta i dolazi do nadimanja stomaka. To se takodje dogadja i tokom PMS-a .

Idete češće u wc. Na početku trudnoće dešavaće vam se da svaki čas morate da ustajete da bi otišli u wc. A takodje to će vam se dešavati i pred kraj trudnoće kad se beba spusti, pripremajući se za izlazak, pa će vam pritiskati bešiku i zbog toga ćete imati pojačanu potrebu za odlaskom u wc.

Želje Imaćete mnogo više želja nego pre, naročito kad je hrana u pitanju. Ješće vam se nešto što nikada ne biste ni pomislili da jedete pre trudnoće. Spajaćete nespojivo. 🙂

Glavobolja Pojačan protok krvi može uzrokovati glavobolje u prvih nekoliko nedelja trudnoće. Na ovaj način vaše telo se prilagodjava hormonskim promenama.

Zatvor Isti hormoni koji su odgovorni za mučnine takodje mogu da prave i druge probleme. Vaš digestivni trakt je sada usporen i može doći do zatvora.

Promene raspoloženja Kako se nivo hormona povećava tako može doći i do raznih promena kod vas, može doći do umora, nervoze, lošeg raspoloženja. A onda ide glavobolja, pa grudi bole, pa grčevi u stomaku… sve je to povezano.

Povišena telesna temperatura Tokom ovulacije dolazi do povećanja telesne temperature za pola stepena ili čak i više. Ako imate povećanu temperaturu nedelju- dve, to znači da je beba na putu. Najbolji su digitalni toplomeri.

Eto mame ako imate neke od ovih znakova čestitamo vam trudne ste :* Sada vas čeka puno toga lepog , ali i teškog , novog i nepoznatog . Želimo vam svu sreću kroz tih čarobnih 9 meseci što donosi trudnoća .

Ako vam je ovo koristilo podelite sa vašim prijateljima :*

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget