Saturday, October 20, 2018

Poslednjih 25 godina neplodnost je najčešći problem. Mnogi od uzroka nisu utvrdjeni i doktori još uvek ne mogu da otkriju korene ove bolesti.Ali i hrana takodje utiče na neplodnost. Evo neke hrane koju treba smanjiti ili uopste ne unositi ukoliko želite da dobijete bebu.

_infertilidad2

A žene treba da budu spremne i emotivno i fizički i mentalno ukoliko žele da imaju bebu.

Kofein: Istraživanja pokazuju da ne bi trebalo unositi kofeina vise od 300 mg dnevno.

Sirovo meso: sirovo meso može sadržavati salmonelu. Treba izbegavati paštete, viršle, losose, suši.

Sirova jaja: Takodje treba izbegavati i sirova jaja, koja nisu dovoljno skuvana ili ispečena. Meke sireve jer mogu sadržavati opasne bakterije koje mogu da dodju do materice i zaraze bebu.

Pušenje cigareta je takodje opasno zbog svih otrova koje sadržavaju u sebi.

Alkohol: Žene koje planiraju da ostanu u drugom stanju treba 3 meseca pre da ostave alkohol, jer može štetno da deluje na formiranje bebinih organa.

OVA HRANA JE DOBRA ZA ZAČEĆE !!

Cink: I za muskarce i za žene dobro je da unose hranu bogatu cinkom. Cink pozitivno deluje na stvaranje sperme. Hrana koja sadrži cink je: džigerica, riba, ostrige, orasi, pšenica.

Gvozdje: I gvozdje je takodje važno kad je formiranje ploda u pitanju. Manjak gvoždja pre ili tokom trudnoće može da dovede do problema. To je zbog toga što ono stvara hemoglobin kojim se kiseonik prenosi do organa. Hrana bogata gvoždjem je: sok od paradajza, grašak, hleb pšenicni, brokoli, slanina, breskve.

Vitamin E: je dobar za stvaranje sperme. Hrana koja je bogata vitaminom E je: kikiriki, jaja, jabuke, avokado, kukuruzno ulje.

Ako vam je ovo koristilo podelite sa prijateljima koji imaju problem sa začećem . HVALA VAM :*

PROČITAJTE JOŠ PUNO TOGA U NAŠOJ KATEGORIJI ŽELIM BEBU

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget