Monday, October 1, 2018

Mnogi roditelji ne znaju koliko je opasno drmusati bebu. Prema procenama stručnjaka, u Nemačkoj iz godine u godinu i do 200 beba zadobije oštećenje mozga izazvano sindromom drmusanja deteta.



Odgovorni su uglavnom očevi i osobe muškog pola koje se staraju o detetu, a koji izgube kontrolu kada se osete nemoćno, tvrdi Berbl Milih, ministar za socijalna pitanja i integraciju pokrajine Baden-Virtemberg.

Dovoljno je nekoliko sekundi drmusanja da beba zadobije povrede opasne po život. Vratna muskulatura bebe nije dovoljno jaka da bi držala glavu, koja je relativno velika u odnosu na telo. Mnogi roditelji toga nisu svesni, kao i mogućih posledica, a to su: krvarenje u mozgu, epilepsija i doživotan težak hendikep.

OPREZ!! Hiljade žena ne znaju da imaju ovu opasnu infekciju koja može uzrokovati pobačaj ili prerani porodjaj



Kada beba mnogo plače, roditelji se često osećaju nesposobnim, nemoćnim i napuštenim, a pravovremena pomoć i informisanje olakšavaju situaciju i pozitivno utiču na osetljiv odnos između majke, oca i deteta, smatra Andreas Oberle, direktor Socijalnopedijatrijskog centra, ustanove koja savetima pomaže roditeljima.

izvor.blic.rs

0 comments:

Post a Comment

..

Unordered List

Sample Text

Powered by Blogger.

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget